Sandanski1.com

В Археологически музей се състоя първата среща на клуб „Приятели на историята“ В Археологически музей се състоя първата среща на клуб „Приятели на историята“

I OU Св. Климент Охридски - град Сандански, приключва изпълнението на проект за 1 млн. лв. I OU "Св. Климент Охридски" - град Сандански, приключва изпълнението на проект за 1 млн. лв.

20 години Прицърковно училище 20 години Прицърковно училище "Свети благоверен Цар Петър Български", при храм "Свети Георги", град Сандански. Концерт-спектакъл

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

Източна Европа дава на Запада повече, отколкото взима

По-скъпите цигари не отказват пушачите

За 5 години доходите на българите са нараснали с 30.7%, а разходите – с 43%

НАП подготвя нови промени при касовите апарати

94 свободни работни места са обявени тази седмица в Община Сандански

От 17 февруари санкционират за без винетки и чрез тол камерите

Българите най-малко работят от вкъщи

Чака ни с 20% по-скъп ток

ИЗБОРИ'15

Българите искат шест от десет песни в ефира да са български Българите искат шест от десет песни в ефира да са български

ГЕРБ – Сандански: Настояваме изпълнение на ангажимента за безплатни детски градини в общината ГЕРБ – Сандански: Настояваме изпълнение на ангажимента за безплатни детски градини в общината

Фондация Фондация "Димитър Талев" инициира кампания за набиране на средства за закупуване на къщата на Димитър Талев в град Прилеп

ДОПИТВАНЕ №2. Град Сандански: за силата на местния дух и усещането за солидарност, обща цел и идентичност, Вашата оценка...

Всеки седми българин не дава пари за здравеВсеки седми българин не дава пари за здраве

ДОПИТВАНЕ. КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ В ГРАД САНДАНСКИ. ОБЩА ОЦЕНКА

Нов режим на регистрация на личните стопанства

23 Jan 2020 :: Sandanski1.com

...

Народното събрание въведе нов режим на регистрация на личните стопанства с приетите на първо четене промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност. Той предвижда отпадане на изискването стопаните да подават лично заявление за регистрация. Задължението се прехвърля на кмета, който ще е посредник между стопаните и областните власти.

Кметовете по места трябва да събират заявленията за регистрация на личните стопанства и да ги предават в 15-дневен срок в Областните дирекции по безопасност на храните, за да се направи проверка и регистрация.

Местната власт ще има определени задължения при констатиране на заболяване при животните.

Със законопроекта се създава възможност за възлагане на мерки за ограничаване и ликвидиране на болести и на изпълнител, различни от Българската агенция за безопасност на храните.

Предвижда се създаване на териториален принцип при сключване на договорите с ветеринарни лекари.

За осигуряване на биосигурност във фермите ветеринарните лекари няма да могат да подписват договори едновременно със собственици на индустриални ферми и със собственици на лични стопанства.

Очакваните резултати от допълнителните мерки обобщи министърът на земеделието Десислава Танева:

“Следва да доведат до чувствително подобрение на превенцията, включително и ясна регулация, регламентация на личните стопанства“.

Зам. -председателят на земеделската парламентарна комисия и депутат от БСП Светла Бъчварова оспори начина, по който се предвижда да се прекратяват договори на ветеринарни лекари.

От БСП оспориха и новите предложения обезщетенията за стопаните да не са на пазарни цени, а по цени на производител от Националния статистически институт:

“Според мен, в краткосрочен план, с такъв план в действие лични стопанства ще изчезнат от картата на сектор животновъдство в България“, каза Бъчварова.

Министър Десислава Танева контрира:

“Ще има редукция, да, ще има, защото българският данакоплтец не може да плаща обезщетения на всички, а самите оператори да не са изпълнили всички възможни мерки за биосигурност“.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3