Sandanski1.com

Резултатите по математика на седмокласниците са тревожно ниски Резултатите по математика на седмокласниците са тревожно ниски

Ранното пенсиониране на учителите нанася вреда

Панически атаки произтичащи от коронавирусната инфекция. Из опита на психолог Теодора Панчева, Сандански Панически атаки произтичащи от коронавирусната инфекция. Из опита на психолог Теодора Панчева, Сандански

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

Опашката за влизане в Гърция - след отбивката за Петрич

По 1000 души се регистрират в бюрата по труда всеки ден

На територията на община Сандански са регистрирани три лица с COVID – 19

Образователната комисия подкрепи задължителна предучилищна за 4-годишните

Вдигат цената на тока, парно и газ поевтиняват

Манолова: Борисов изпусна кормилото и на здравната криза, и на епидемията от безработицата

186 свободни работни места са обявени тази седмица в община Сандански

Кметът на Община Сандански Атанас Стоянов бе избран за председател на Сдружението на Югозападните общини

ИЗБОРИ'15

ВАЖНО за СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ!!!, Профилирана Гимназия ВАЖНО!!! Профилирана Гимназия "Яне Сандански", прием 2020/2021

Обявена е за продан земеделска земя, много добра локация - недалеч от град Сандански Обявена е за продан земеделска земя, много добра локация - недалеч от град Сандански

ВАЖНО! Спортно училище - Сандански, обяви прием за учебната 2020-2021 година ВАЖНО! Спортно училище - Сандански, обяви прием за учебната 2020-2021 година

Щастливото събитие - повторното пускане на Синята зона в град Сандански, предстои в понеделник, 11 май. Честито, дерзайте!

Емоционалната интелигентност или как да управляваме емоциите - собствените и на другите

За по-чист град: Община Сандански продължава поетапното миене на улиците За по-чист град: Община Сандански продължава поетапното миене на улиците

Румъния готви огромно увеличение на пенсиите

26 May 2020 :: Sandanski1.com

То трябва да влезе в сила от 1 септември

Въпреки че Румъния беше най-засегната от епидемията от коронавирус страна в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), засега правителството на северната ни съседка не изоставя амбициозната цел за значително увеличение на пенсиите.

В понеделник намеренията на правителството в тази посока бяха потвърдени и от румънския премиер Лудовик Орбан.

По неговите думи в какъв размер ще бъде увеличението ще зависи от състоянието на икономиката, а решението ще бъде взето с оглед гарантирането на дългосрочна стабилност на пенсионната система.

В края на миналата година Букурещ обяви, че готви най-мащабното увеличение за последните 30 години, като пенсиите могат да нараснат с 40% през 2020 година.

Независимо от затруднената ситуация, в която се намира страната в момента в резултат на блокирането на икономиката заради коронакризата, финансовият министър Флорин Ситу потвърди, че плановете в тази посока остават в сила.

В края на миналата седмица в интервю за телевизията Realitatea TV той обяви, че пенсиите в страната ще бъдат увеличени от 1 септември.

Ситу не посочи с колко ще нараснат те, но центристкото правителство още преди време заяви, че ще се придържа към одобреното от предходното правителство историческо увеличение от 40%.

Нещо повече, тези коментари от страна на ресорния министър идват в момент, в който Букурещ се готви за парламентарни и местни избори по-късно тази година.

Коронавирусът нанася двоен удар на пенсионните схеми

По думите на Ситу засега няма взето окончателно решение с колко ще бъдат увеличени пенсиите.

"Има два сценария, които ще представя пред правителството с придружаващите ги рискове. Решението ще бъде политическо, а пенсиите ще бъдат увеличени от 1 септември", коментира той.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3