Sandanski1.com

Маските остават задължителни на закрито и през август Маските остават задължителни на закрито и през август

Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански! Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански!

Първо основно училище Първо основно училище "Св. Климент Охридски" ще има физкултурен салон

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

МС одобри удължаване на извънредната епидемична обстановка до 31 август

Кой и какво крие за КОВИД-19 в Сандански

500 евро минимална заплата през 2024 г. предлагат синдикати

Общинските данъци тръгват рязко нагоре през 2020 г.

Извънредното положение се удължава с месец

Очакват ръст на кандидатстващите за енергийни помощи за зимата

Годишното отчетно събрание на Ловно-рибарско дружества "Сокол 1920" се състоя днес

Индустриалните паркове трябва да съживят регионите в България

ИЗБОРИ'15

ВАЖНО за СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ!!!, Профилирана Гимназия ВАЖНО!!! Профилирана Гимназия "Яне Сандански", прием 2020/2021

Обявена е за продан земеделска земя, много добра локация - недалеч от град Сандански Обявена е за продан земеделска земя, много добра локация - недалеч от град Сандански

ВАЖНО! Спортно училище - Сандански, обяви прием за учебната 2020-2021 година ВАЖНО! Спортно училище - Сандански, обяви прием за учебната 2020-2021 година

Щастливото събитие - повторното пускане на Синята зона в град Сандански, предстои в понеделник, 11 май. Честито, дерзайте!

Емоционалната интелигентност или как да управляваме емоциите - собствените и на другите

За по-чист град: Община Сандански продължава поетапното миене на улиците За по-чист град: Община Сандански продължава поетапното миене на улиците

Опашката за влизане в Гърция - след отбивката за Петрич

02 Jul 2020 :: Sandanski1.com

...

Нараства напрежението и недоволството на туристи и шофьори на камиони, пътуващи за Гърция през граничния пункт „Кулата-Промахон“. Километрични са опашките от леки и товарни автомобили, които са блокирани на автомагистрала „Струма“.

Колоната от чакащи леки коли и тежкотоварни автомобили вече е след отбивката за Петрич. Към Гърция пътуват много семейства с деца. Всички са блокирани на магистралата и не могат да излязат от опашките.

Чакането с часове и горещото време изнервиха пътуващите и недоволството расте. От областната дирекция на МВР заявиха, че не могат принудително да спират колите в районите, където има паркинги. Екипи на полицията също са на магистралното трасе:

“Създадена е организация, като товарните автомобили са престроени в аварийната лента, леките автомобили са в средната лента за движение, а лявата е свободна за автомобили със специален режим на движение“.

Причината за изключително натовареното движение към “Кулата- Промахон“ е заради затварянето от гръцка страна на три от граничните пунктове за преминаване на туристи.

Освен това Гърция не пропуска леки автомобили и автобуси на границата си с Република Северна Македония. Не е ясно докога ще бъде отворен и пунктът „Маказа“. Така целият туристически трафик от Събрия, Македония, Румъния и България се насочва към най-сигурната точка за влизане в южната ни съседка.

Нашите гранични екипи работят с пълен капацитет, но преминаването се затруднява от проверката на документите, изискуеми от гръцките гранични власти и в пъти увеличения туристопоток, заяви Лора Любенова от Гранична полиция.

Има реална опасност ситуацията да стане още по-сложна към края на седмицата, предупредиха работещи на граничния пункт.

Все още граничният с Гърция пункт “Маказа“ работи, въпреки официалната информация за неговото затваряне от 1 юли.

Очаква се заповедта на властите как ще продължи дейността му. На този етап трафикът е спокоен.

На пункта "Маказа" продължават да пристигат автомобили. Според пътуващи преминаването в Гърция става само с лична карта.

Не се изискват декларации и QR-кодове. Междувременно хотелиери от района на гръцкия град Комотини се обявиха против затварянето на "Маказа“. Според тях, това ще нанесе тежък удар на туризма и ще постави в изолация местния бизнес.

От Асоциацията на хотелиерите твърдят, че вече има масова отмяна на резервации от български туристи и сезонът в тази част на страната е пред провал. Те са изпратили и писмо до премиера Кириакос Мицотакис с искане за спешни мерки.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3