Sandanski1.com

ДОПИТВАНЕ. Сандански: властта и ваксинирането. Неволна грешка или демонстрация на всепозволеност?

Пълна ревизия на община Сандански, която не само в областта на здравеопазването е наложила феодално управление

Съдов хирург с остра реакция по случая с ваксинираните в Сандански Съдов хирург с остра реакция по случая с ваксинираните в Сандански

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

Над 8 милиона и половина за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа за област Благоевград

1/3 от ресторантьорския бизнес фалира и няма да се “върне в играта”

❗️ НА БЪЛГАРСКИ: ОЧАКВАМЕ ОФИЦИАЛНИ СТАНОВИЩА:❗️

Масово ще тестват учители за КОВИД-19

Държавата ще плаща таксите на студенти с договор за работа след следването

МНЕНИЕ. Оставки в Сандански, но на кого???

Проверяват Сандански за ваксинирането на общински съветници

До края на месеца ЕС може да одобри ваксината на "Астра Зенека"

ИЗБОРИ'15

Популизъм, тяснопартийни интереси, лобизъм и некомпетентност белязаха нормативното творчество на ВМРО и НФСБ и през 2020 г.

Людмил Карамитов: Някаква бъркотия е с ваксинацията в Сандански

"Екзакта": ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ" и ДПС влизат в парламента

Сандански: Кой "произвежда" мръсни пушеци, накъде се разпространяват и огромно бунище, което никой не контролира - Махалата

"Велеви къщи", село Рожен Ви очакват за Коледните и Новогодишни празници!

Кой ще се класира за елиминационната фаза на Евротурнирите напролет? Вижте в BetCredo.net и Bet365

Новата подкрепа за бизнеса ще е между 10 и 20% от загубения оборот

02 Dec 2020 :: Sandanski1.com

По мярката за ликвидна подкрепа обаче ще се подпомагат само малки и средни фирми, затворени с последната заповед на здравния министър

Новата мярка за бизнеса, пострадал от частичния локдаун до 21 декември, ще бъде между 10 и 20% от загубения оборот, като тя ще бъде отворена за кандидатстване в края на следващата седмица. Точно какво ще бъде подпомагането обаче предстои да се уточни с работодателските организации.

Подробностите по новата схема бяха обявени от икономическия министър Лъчезар Борисов, който днес бе изслушан в ресорната комисия в Народното събрание. "Капитал" изпрати допълнителни въпроси, свързани с критериите по нея.

Фирмите, които ще се подпомогнат, са описаните в заповедта на здравния министър. Става въпрос за игрални зали, казина, търговски центрове, заведения за хранене, кафенета, барове, кръчми и др. Освен тях в момента се водят и разговори със собствениците на фитнес зали.

Помощта обаче щяла да стигне само до малки и средни предприятия, стана ясно от думите на Борисов. Това означава, че подпомагането отново няма да стигне до всички засегнати фирми, а само до една част от тях.

Как ще се случва
Амбицията на министерството е документите да се подават максимално бързо, за да може парите да стигнат до бизнеса до края на месеца. Ако се съди по останалите антикризисни мерки на правителството обаче това може и да не се случи.

Например оценяването по една от мерките на програма "Иновации и конкурентоспособност" - за подкрепа на средни предприятия за преодоляване на последствията от пандемията, трябва да приключи тези дни, въпреки че по нея се кандидатстваше до края на август.

Бюджетът на новата мярка е 156 млн.лв. Те бяха пренасочени след блокирането на други две антикризисни мерки - "Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19" и процедура "Адаптиране на дейността на малките и средните предприятия в контекста на COVID-19", които бяха с бюджет по 78 млн. лв.

Абсурдното в цялата ситуация бе, че държавата замрази антикризисната подкрепа за фирми от всички сектори на икономиката, за да насочи парите единствено към засегнатите от частичното затваряне.

���:

e-mail:

smile:

smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3