Sandanski1.com

Учениците от 1-ви до 4-ти клас се връщат присъствено в училище от понеделник Учениците от 1-ви до 4-ти клас се връщат присъствено в училище от понеделник

По инициатива на Стоян Стоев, ГЕРБ – Сандански, започна изчистване на предизборните си плакати По инициатива на Стоян Стоев, ГЕРБ – Сандански, започна изчистване на предизборните си плакати

В Сандански има само AstraZeneca за “зелен коридор”

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

Манолова: В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме

Икономисти предлагат Гаранционен фонд за ковид-субсидии

Властите отчитат крехка тенденция към спадане на заболяемостта от Covid-19

Явор Божанков: Ако пропуснем шанса да отстраним Борисов, рискуваме да се завърне на бял кон

САЩ преговарят за координиран бойкот на игрите в Пекин `22

Руската "ЕпиВакКорона" е ефективна срещу британския и южноафриканския вариант на Covid-19

Екостикери ще се поставят на автомобилите, преминали задължителния годишен технически преглед (ГТП) след 12 юли 2021 г.

Хиляди остават без шофьорски книжки. Издаването им е невъзможно заради спрени курсове на БЧК

ИЗБОРИ'15

8 сигурни начина за увеличаване на онлайн продажбите 8 сигурни начина за увеличаване на онлайн продажбите

Какви са предимствата на електронните пред обикновените цигари? Какви са предимствата на електронните пред обикновените цигари?

С топъл обяд в Сандански подпомагат социално слаби С топъл обяд в Сандански подпомагат социално слаби

Нови 151 милионери в България за миналата година Нови 151 милионери в България за миналата година

Пандемията не донесе очаквания бейби бум Пандемията не донесе очаквания бейби бум

Фейсбук влиза в битка с антиваксърите "Фейсбук" влиза в битка с антиваксърите

Ангелов: Всеки ден се борим с лъжи, конспирациите създават страх

04 Mar 2021 :: Sandanski1.com

Българският модел работи, категоричен е здравният министър

"Почти всеки от нас има близки, които са заразени и познава семейство, което е загубило свой близък. Страхът беше много голям. По-голям е страхът, който се създава от неверните новини и конспиративните теории. Именно тези теории достигат бързо до възрастните хора", заяви здравният министър Костадин Ангелов.

"Срещаме трудности да убедим нашите баби и дядовци, нашите майки и бащи, че смисълът на ваксинирането е спасението на българския народ. Всеки ден се борим с лъжи. Много е трудно и няма да се откажем да го правим, но страхът е този, който налага на всеки от нас да вярва на медиите, които разпространяват истината. Страхът започва там, където свършва истината. Ако някой се опитва да използва тези данни, за да ги направи угодни за самия него, това за мен граничи с престъпление.", настоя той.

По думите му всеки четвъртък от НОЩ дават истината, без да я шлайфат и да я политизират. Министър Ангелов обясни и защо се стигна до смесване на фазите от ваксинационния план.

"Имахме ваксини във фризерите и чакахме хората от първа и втора фаза. Стартирахме и трета фаза. Паралелно с това хората, които трябваше да дойдат на определените дати, не идваха. Оставаха дози във флаконите, ваксините стояха неупотребявани, България изоставаше във ваксинационния си план. Нашето решение беше да отпушим процеса на ваксинация. Голяма част от хората стояха и чакаха да видят какво ще се случи с ваксинираните, колебанието беше много голямо. Отчитам като постижение обръщането на тенденцията", каза той.

Фирмите не си изпълняват договорите и това е довело до проблема с ваксинирането на хората от фазите и "зелените коридори", убеден е министър Ангелов.

"Българският модел работи, защото с тези по-меки мерки постигнахме завидни резултати. Другите държави с много по-тежки мерки не могат да ги постигнат. Имаме самочувствието, че знаем какво правим. Хората се връщат към нормалния си живот независимо от ограниченията", подчерта той.

Здравният министър помоли политиците и журналистите отправната точка да остане здравето на хората, а не изборите след месец.

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041