Sandanski1.com

Учениците от 1-ви до 4-ти клас се връщат присъствено в училище от понеделник Учениците от 1-ви до 4-ти клас се връщат присъствено в училище от понеделник

По инициатива на Стоян Стоев, ГЕРБ – Сандански, започна изчистване на предизборните си плакати По инициатива на Стоян Стоев, ГЕРБ – Сандански, започна изчистване на предизборните си плакати

В Сандански има само AstraZeneca за “зелен коридор”

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

Манолова: В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме

Икономисти предлагат Гаранционен фонд за ковид-субсидии

Властите отчитат крехка тенденция към спадане на заболяемостта от Covid-19

Явор Божанков: Ако пропуснем шанса да отстраним Борисов, рискуваме да се завърне на бял кон

САЩ преговарят за координиран бойкот на игрите в Пекин `22

Руската "ЕпиВакКорона" е ефективна срещу британския и южноафриканския вариант на Covid-19

Екостикери ще се поставят на автомобилите, преминали задължителния годишен технически преглед (ГТП) след 12 юли 2021 г.

Хиляди остават без шофьорски книжки. Издаването им е невъзможно заради спрени курсове на БЧК

ИЗБОРИ'15

8 сигурни начина за увеличаване на онлайн продажбите 8 сигурни начина за увеличаване на онлайн продажбите

Какви са предимствата на електронните пред обикновените цигари? Какви са предимствата на електронните пред обикновените цигари?

С топъл обяд в Сандански подпомагат социално слаби С топъл обяд в Сандански подпомагат социално слаби

Нови 151 милионери в България за миналата година Нови 151 милионери в България за миналата година

Пандемията не донесе очаквания бейби бум Пандемията не донесе очаквания бейби бум

Фейсбук влиза в битка с антиваксърите "Фейсбук" влиза в битка с антиваксърите

Явор Божанков: Ако пропуснем шанса да отстраним Борисов, рискуваме да се завърне на бял кон

07 Apr 2021 :: Sandanski1.com

...

„Няма съмнение, че БСП претърпя тежка загуба на изборите. В основата на тази загуба е невъзможността да убедим българските граждани, че сме алтернатива. Макар да искахме вотове на недоверие, макар да напускахме парламента, макар да присъствахме на протестите – хората не повярваха, че не сме част от статуквото. Всички формации, които са били част от парламента и са участвали във властта, получиха жълт картон от избирателя, който се довери на единствената формация, която не е участвала в политиката под никаква форма“, каза Явор Божанков от БСП в „Тази сутрин“ по бТВ.

„Няма да подкрепим кабинет на Борисов под никаква форма. От позицията на третия нямаме право да искаме да водим някаква промяна, но можем да помогнем за нея. И ако хората не ни повярваха в 44-ия парламент, ще го докажем сега“, категоричен бе той.

На въпрос за оставката на Корнелия Нинова, Божанков отговори така: „БСП много често се занимава със себе си и то в критични моменти за държавата. Прекият избор на председател на БСП може да е много демократичен и много хубав, но той изисква три месеца тежка процедура. Влезе ли БСП като политическа сила в 3-месечна процедура по избор на нов председател, това означава, че по време на преговорите за съставяне на кабинет, ще сме абсолютно безполезен партньор. Това означава, че подаряваме властта на Борисов директно.“

Той посочи, че мисията на БСП в момента е да изпълни своята заявка и ангажимент към избирателите и да отстрани модела на Борисов, без да търси коалиция или формула за влизане във властта. „Ще подкрепим този, който е готов да премахне модела на Борисов“, подчерта Божанков.

„В момента в парламента има математическо мнозинство срещу Борисов, Пеевски и Гешев – тези, които на протеста заявихме, че искаме техните оставки – ние, Слави Трифонов, Мая Манолова и Христо Иванов. Сега имаме историческия шанс да постигнем това. Ако пропилеем този шанс, това ще е историческа отговорност на БСП, но и на другите опозиционни формации“, коментира Божанков.

Той припомни, че на местните избори нито Слави Трифонов, нито десните са подкрепили Мая Манолова и е бил пропуснат шанса да отстранят Борисов от власт. „Ако пропуснем отново такъв шанс, Борисов ще се завърне на бял кон след по-малко от една година“, предупреди Явор Божанков.

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041