май, 2024

юни

Без събития

Христо Манолев е от село Плоски. През последните 20 години е работил, като държавен служител в системата на горите и като кмет  с. Плоски. Сега е  в частния сектор и отглежда каракачански овце.

Може да се каже, че съм успешен фермер защитил и реализирал европроекти за изграждане на овцеферма и техника за обслужването й.

За да се развива още по-добре и по-пълноценно, като туристическа дестинация нашата община трябва да заложи на селата, на фермите, на земята, на оранжериите, на зеленчуковите и овощните градини.

За да може туристите не само да дишат полезния въздух и да ползват лечебните минерални води, но и да могат да си занесат в София истински фермерски храни от нашия слънчев край. Важно е да имаме дългосрочни решения в подкрепа на фермерите, а не само конфликти за общинските пасища, мери или търгове за ниви.

Може да се изгради механизъм чрез който нашето  качествено месо, зеленчуци, плодове и вино да се консумират от туристите и жителите на Сандански, а не големите вериги да са единствената алтернатива.

Comments are closed.

X