Sandanski1.com

ДОКЛАД В КОНГРЕСА НА САЩ: Престъпни групи управляват България

Всеки трети медик в общинските болници – в пенсионна възраст

Четвърт от българите живеят под прага на бедносттаРедакционни

Избор на тъкан за покривка на леглото Избор на тъкан за покривка на леглото

17 Feb 2021 :: Sandanski1.com

Практичността е най-важният критерий, който трябва да се вземе предвид при търсене на подходящо покривало

Леглото заема централно място в интериора на спалнята и първо привлича вниманието. В този смисъл общото впечатление за декора в голяма степен зависи от това на какво СПАЛНО БЕЛЬО ще заложите. Освен удобството и комфорта, трябва да обърнете внимание и на естетиката - комбинация от текстури и цветове, съобразяване с избрания интериорен стил и така нататък.

Не само чаршафите, пликовете и калъфките са от значение, но и покривалото за легло също е важно. Затова сега ще ви запознаем със съветите и препоръките на съвременните дизайнери за неговия избор.

Избор на материал за покривало на легло

Практичността е най-важният критерий, който трябва да се вземе предвид при търсене на подходящо покривало. Дайте предпочитание на такава материя, която е в състояние да запази своя външен вид дълго време.

Разбира се, всяка една тъкан, която се използва за изработката на покривки за легло, има свои ясни предимства и някои недостатъци.

Микрофибър

Микрофибър е изкуствена тъкан, която „диша“ добре, така че леглото под завивката няма да е студено и влажно дори и в студените дни. Също така, съвременните технологии позволяват отлични имитации на скъпите естествени материали като кашмир, коприна, кадифе. Допълнителни предимства на покривките за легло от микрофибър са здравината им, устойчивостта на гънки и лесната им поддръжка.

Основният недостатък е способността на тъканта да се наелектризира. Това означава, че покривалото за легло вероятно ще привлича прах и косми. Ето защо, ако имате домашен любимец такова покривало не е особено практично решение.

Акрил

Акрилът е устойчив на механични повреди, не се мачка и не се деформира, освен това е много приятен на допир. Платът се счита за хипоалергенен и може безопасно да се използва дори и в детската спалня.

Акрилът не "диша" толкова добре, колкото микрофибъра, поради което не се препоръчва да се използва в ролята на завивка - в спалнята той трябва да изпълнява само декоративни функции.

Източник: kapere.com

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041