Sandanski1.com

ДОКЛАД В КОНГРЕСА НА САЩ: Престъпни групи управляват България

Всеки трети медик в общинските болници – в пенсионна възраст

Четвърт от българите живеят под прага на бедносттаРедакционни

Евродепутат иска НС да преименува Благоевград и Велинград

20 Apr 2021 :: Sandanski1.com

По-добре късно, отколкото никога, твърди Андрей Ковачев от ГЕРБ

Темата за преименуването на селища, улици, както и за събарянето на комунистически паметници, се оказа актуална за евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев 30 години след старта на прехода. "По-добре късно, отколкото никога!", написа той в социалните мрежи. И поиска депутатите от новия парламент "максимално бързо" да преименуват улици и градове, носещи "имената на комунистически дейци, тирани и сатрапи като Георги Димитров, Цола Драгойчева, Вела Пеева и други".

Засега хрумката на Ковачев излежда строго негова. Но общият политически контекст в момента у нас подсказва, че е възможно хич да не е случайна. В момента ГЕРБ прави всякакви опити да провокира останалите формации от новия парламент и да отклонява общественото внимание от важните проблеми. Например законопроектът за мажоритарен вот е точно такава провокация. Ковачев не крие, че иска колегите му народни представители от ГЕРБ да се заемат с казуса. Той ги призовава да внесат предложение за преименуването и пояснява: "Иска ми се да вярвам, че една такава идея днес би получила необходимата подкрепа в парламента. Иска ми се да вярвам че "Има такъв народ" няма да кажат отново, че и на това не му е дошло времето. Иска ми се да вярвам, че "Демократична България" в омразата си срещу ГЕРБ няма да предпочетат прегръдката на БСП, каквото условие вече им постави вчера Корнелия Нинова. Иска ми се да вярвам, че при "Изправи се! Мутри вън", освен бивши членове на БСП/БКП, има и някой друг демократ. Иска ми се да вярвам и че ДПС, няма да бъдат слепи, че българските турци и мюсюлмани са и сред основните жертви на комунистическия режим".

"Мнозина ще кажат, защо не го направихте досега? И са прави! И бих добавил: Защо не го направиха и СДС на Иван Костов, или НДСВ на царя?", е написал още Ковачев. А е подхванал темата откъм демонтаж на Паметника на Съветската армия в София.

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041