Sandanski1.com

Борисов плаши с орди от мигранти, ако не е на власт Борисов плаши с орди от мигранти, ако не е на власт

Депутатите отхвърлиха субсидия от 1 лев на глас Депутатите отхвърлиха субсидия от 1 лев на глас

Заев: Не ни трябва еврочленство на цената на македонската идентичност и езикЗаев: Не ни трябва еврочленство на цената на македонската идентичност и език

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

И този Великден магазини ловиха шарани с "промоции"

Ковид кризата е стопила и населението на София

Пристигнаха близо 274 000 дози от ваксината „Пфайзер/Бионтех“

След шпионския скандал Русия спря полетите с туристи към България

"Модерна" предоставя 500 млн. дози от своята ваксината на КОВАКС

Половин град е без вода

Кога работим и почиваме през май

На Велики Четвъртък, община Сандански предостави 1000 козунаци на бедни и самотни

ИЗБОРИ'15

Обучителен семинар по темите "Гражданско общество" и "Предприемачество", който ще се състои в в гр. Сандански

8 сигурни начина за увеличаване на онлайн продажбите 8 сигурни начина за увеличаване на онлайн продажбите

Какви са предимствата на електронните пред обикновените цигари? Какви са предимствата на електронните пред обикновените цигари?

С топъл обяд в Сандански подпомагат социално слаби С топъл обяд в Сандански подпомагат социално слаби

Нови 151 милионери в България за миналата година Нови 151 милионери в България за миналата година

Пандемията не донесе очаквания бейби бум Пандемията не донесе очаквания бейби бум

8 сигурни начина за увеличаване на онлайн продажбите 8 сигурни начина за увеличаване на онлайн продажбите

01 Apr 2021 :: Sandanski1.com

....

Онлайн продажбите започват да се забавят? На всеки бизнес може да се случи. Продажбите вървят стабилно, след това се появява нещо ново или вашите конкуренти започват да харчат повече за дигиталния си маркетинг.

Преди да се усетите, продажбите ви са намалели и печалбите ви са застрашени. Трябва да промените играта.

Съществуват 15 тактики, които можете да предприемете, за да увеличите онлайн продажбите си. Това са неща, които можете да направите днес и изискват малко стратегия или инвестиции.

В по-голямата си част това са леки корекции на вашия уебсайт - може да изглеждат незначителни, но могат да доведат до огромна промяна в резултатите.

След това се преминава към дългосрочната тактика. Тя изисква повече стратегия и маркетингов бюджет, но е задължителна, ако искате не само да увеличите онлайн продажбите, но и да стимулирате устойчив растеж на продажбите на вашия сайт за електронна търговия.

Каквото и да използвате, тествайте, тествайте и тествайте отново. Дигиталният маркетинг е свързан с тестване, усъвършенстване и тестване отново. Ако това увеличи онлайн продажбите, запазете го! Ако не стане, опитайте нещо друго.

1. Преценете кой план или продукт е най-популярен

Хората са елементарни същества - ние обичаме да правим неща, които другите хора обичат да правят. Обичаме да купуваме неща, които другите хора купуват.

Нарича се „ефект на бандата“.

Начинът, по който можете да използвате това на вашия сайт, е да покажете на новите клиенти какво купуват и използват другите хора.
Това добавя социални доказателства към продукта или услугата и влияе върху решенията, които вашите клиенти взимат.

2. Предложете безплатна доставка

Добре, това е може би най-скъпата опция в този списък с бързи печалби, но пък е сигурен начин за бързо увеличаване на онлайн продажбите.

Ако решите да предложите безплатна доставка, кажете го силно и гордо. Това може да е единственото нещо, което поддържа хората на вашия сайт готови да купуват, вместо да проверяват конкуренцията.

Преценете дали можете да покриете разходите за доставка, когато общата поръчка надхвърли определена сума. Предимството на това е, че хората често купуват повече, само за да достигнат тази граница и да получат безплатна доставка!

Друга възможност е дискретно да включите доставката в цената на продукта или услугата и все пак да я предлагате безплатно.

3. Изградете доверие от момента, в който клиент кликне на вашия сайт, като използвате икони на доверие

Едно проучване разкрива, че шокиращите 61% от онлайн купувачите са решили да не купуват, тъй като на сайта липсва доверителен печат.

Безопасното плащане или значката за сигурно плащане е една от най-важните, тъй като показва, че на процеса на плащане можете да се доверите, данните са криптирани и информацията за
кредитната карта на вашия клиент е в сигурни ръце.

Друг сигнал за доверие е гаранцията за връщане на парите. Когато използвате тази опция, вие показвате на клиентите, че гарантирате за вашите продукти и това изгражда доверие.

4. Премахнете стъпките от процеса на плащане

Увеличаването на продажбите е свързано с облекчаване на процеса на плащане.
Оптимизирането на процеса на плащане може драстично да намали отказа от пазаруване на клиента и е чудесен начин да увеличите онлайн продажбите.

5. Добавете много опции за плащане

Не забравяйте, че всичко е свързано с премахването на препятствията, така че клиентите лесно да харчат пари при вас.

Ако приемате само Visa и MasterCard, отблъсквате много потенциални купувачи. Трябва да имате възможност да приемате и PayPal и Apple Pay.

6. Използвайте невероятни изображения на продукти

Красивите изображения на продукти са жизненоважни за вашия сайт за електронна търговия. Те осигуряват първото впечатление за продукта и могат да помогнат на клиента да вземе бързо решение за покупка.

Но това не е достатъчно, за да спечели клиентите. Не забравяйте, че посетителите не могат да докосват вашите продукти, да ги държат или да ги пробват.

Ето защо се нуждаете от множество качествени снимки на продукти, показващи вашия продукт по различни начини. Проектирайте правилно уебсайта си за продажби и няма значение дали сте малък бизнес или голяма марка - ще увеличите онлайн продажбите.

Дотук сте отбелязали бързите печалби, нека се задълбочим в дългосрочните стратегии, които непременно трябва да направите, за да стимулирате устойчив растеж на онлайн продажбите.

Задължителните големи печалби

Преди да се впуснете в някоя от тези стратегии за увеличаване на онлайн продажбите, трябва да направите две много важни неща.

Първо, всяка от стратегиите по-долу разчита на това да познавате клиента си и какво се крие зад решението за покупка. Начинът да направите това е да изградите профил на купувача.

Това е инструмент, който ви помага да осъзнаете какво мисли вашият купувач, как се държи и защо.

Интервюирайте клиентите си и разберете кои са те.

След като имате подробна снимка на вашия клиент, използвайте я, за да информирате за всяко ваше решение, свързано с вашия уеб дизайн, SEO, PPC, имейл маркетинг, публикации в социалните медии, съдържание, реклама в социалните медии и много други.

Обърнете се към Olifant Digital за съдействие.

Второ, най-голямото ви увеличение на продажбите ще дойде, когато се съсредоточите върху постоянните клиенти.

Онлайн магазините обикновено получават 43% от приходите си от съществуващата си клиентска база.

Тази цифра нараства до огромните 75%, когато онлайн магазините отделят време и усилия за реализиране на продажби от постоянни клиенти.

Това означава да покажете на своите постоянни клиенти някакво уважение. Не само специални отстъпки и покани за продажба.

Използвайте мненията на клиентите си - всичко, което знаете за тях, за да предложите продукти, които ще им харесат, да предоставите уеб изживяване, с което се ангажирате, и съдържание, което ги вдъхновява да купуват от вас.

Фокусирахме вниманието ви върху вашите клиенти, нека се съсредоточим върху големите стратегии за печалба за увеличаване на продажбите онлайн.

7. Получете дългосрочна визия при търсене със SEO

Оптимизацията за търсачки (SEO) има най-високата възвръщаемост на инвестициите от всяка тактика за електронна търговия. Така че, ако не инвестирате в SEO за вашия онлайн магазин, пропускате огромния потенциал за увеличаване на онлайн продажбите.

8. Инвестирайте във висококачествено съдържание

Мисията на Google е да достави „полезни и подходящи резултати за части от секундата“. Отговорът се крие в съдържанието.

Колкото по-полезно и качествено е вашето съдържание, толкова по-добре ще се класира вашият сайт за електронна търговия на страниците с резултати от търсачките и толкова повече потенциални клиенти ще привлечете към вашия сайт.

Източник: olifantdigital.bg

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041