май, 2024

юни

Без събития

На фейсбук страницата си кандидатът за кмет и настоящ депутат Димитрина Хаджиева – Недина представи дейностите, които тя и екипът й предвиждат да предприемат в сектор „Икономика, бизнес и инвестиции“:

✔Обособяване на пространства за създаване на индустриална зона с фокус към инвеститори в логистични бази и екологично чисти, високо технологични производства, които създават устойчива заетост и гарантират високо заплащане.

✔Приоритетно изграждане на довеждаща инфраструктура до терени в производствени и многофункционални зони, където има заявени инвестиционни намерения за нови предприятия.

 ✔Обновяване на уличната мрежа, която обслужва съществуващи бизнес зони.

✔Създаване на общински фонд за подпомагане на старт-ъпи, който да съфинансира реализирането на добрите идеи. Ежегодно ще организираме конкурси за идеи и ще подпомагаме реализацията на най-добрите от тях.

✔Създаване на мрежа от изнесени офиси на компании, които изпращат специалисти да работят на територията на общината. Създаване на база данни за свободни обзаведени офис пространства в общината

с възможности за настаняване, които да бъдат представяни пред партньорските асоциации и така инициативата да достига до максимален брой фирми.

✔Създаване на условия и стратегия за привличане на нови компании в ИТ сектора. Осъществяване на подкрепа за инициативи и обучения в сферата на ИТ и аутсорсинг индустрията, насочени към квалификация и привличане на специалисти, съобразени с изискванията на компаниите, за да увеличим броя на заетите в сектора.

✔Създаване на обособени пространства за привличане на ИТ специалисти (номади), които да работят на територията на община Сандански.

За Димитрина Хаджиева – Недина и кандидатите за общински съветници от листата на ПП-ДБ може да гласувате с номер 66 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Comments are closed.

X